Jumaat, 5 November 2010

BILA RINDU…

 Sudah sebulan lebih ku disini.. tidak dinafikan rasa rindu kepada yang tersayang di Malaysia semakin memuncak..  menjadi salah satu aktiviti yang di highlight dalam jadualku iaitu.. call ‘si dia’ sekurang-kurangnya sekali seminggu.. huh kaya pak arab yang jual weinak. Pernah ku persoalkan kepada abang kesayanganku ( dialah satu2nya abangku) ‘awat abg uqbah tak selalu online?  Kan lebih murah..ecee alasan semata.. dgn bangga dia menjawab “ dengar suara kan lbh best  dr taip kat skype” (ada unsur penambahan disitu)tp tak lari maksud..hihi.oleh sebab itu,abg uqbah akan guna teknik licik dia iaitu missedcall.. apabila tiba detik untuk menghubungi familyku..insan  pertama yang  di tekan numbernya ialah UMMI ku sayang .. tp yang menambah seri sepanjang perbualan kami berdua adalah adik2 yang disayangi.. tetiba faqihah(adik kecilku) mengeluarkan bunyi tangisannya.. syahdu sungguh hati ini..ku jenis yang tak pakar untuk meluahkan rasa rinduku tp ku yakin mereka mengetahuinya. Agenda seterusnya ialah call ABAH yang kucintai.. ku perlu call berasingan sbb mereka berjauhan.. ABAH kerja di kuala lumpur dan UMMI di johor.. (jauh di mata dekat di hati.. ) sebenarnya abah dan ummiku graduan dari university Al-Azhar,mesir.. kadang ku rasa tercabar untuk mendalami dan menguasai bahasa arab lebih dr mereka berdua tapi mampukah diri ini??.. tetiba ku teringat gelagat ummi dan abah..bercakap  sesama mereka dalam bahasa arab(sweet sungguh!!) dan kami adik-beradik akan terpinga-pinga dn kini ku rindukan saat itu!!.. bila dah berjauhan timbullah idea ‘bernas’ dari adikku “akak ilah,buatlah facebook..nanti senang nk chat ngan awak, abah pon boleh chat dgn akak ilah” .. dgn rasa bersalah ku menyumbangkan idea yang mungkin agak bernas(bg diri ini yg tak nak berfacebook).. “buatlah skype..lg best” akhirnya mereka mengalah hihi.. idea akak ‘kesayangan’lah katakan. Walaupun rasa rindu makin memuncak tp hati ini terasa dekat dgn mereka semua.. teringat nasihat dari ABAH time kat airport… “Aqilah,jaga dhuha.. dhuha adalah penghubung antara abah dgn aqilah” insyaALLAH.. opps (mukaku berubah warna) 

Salam sayang dan rindu dari anakmu,adikmu dan kakakmu…doakan ku disini


6 ulasan:

dekjah berkata...

waa. nik! nak nangis ana bace post nt! kuatnye nt!:)tibe tibe ana pon nk rindu mama ida! hehe. all the best ye. doakan kejayaan bsame ddunia n akhirat :) i miss you! i sayang you! hehe.

p/s:rindu nk blaja same2 kat kelas. huaa! *nk ngis*

Tanpa Nama berkata...

ecece.

OK. pah ni sile call saya selalu behte!

nak free call kat skype. :P

- Along yang baik. weeeha!

aqilah berkata...

kaklong,haha... ok set.
fizah, rindu gk sama nt.study leklok na

nik atirah berkata...

salam.
akq qila!

bergenang air mata bce post awk.
kami sgt merindui awk.
jge diri baik2 kat sne.

uhibbuki fillah.

Tanpa Nama berkata...

ouh. nak nanges ke tirah.

nanges jer. kasi cuci mata.

nampak jelas dan terus gerak kedepan!

--

alg x macam rasa aqilah ada jordon tau.

sbb sll berhubung.

tapi paling jeles bila dia buat gaya SEJUKK!!.

tapi apa yg penting, kene saling mendoakan.

:) :)

--

sekali lagi.

along yang rasa baik. tapi tak pun.

:P

aqilah berkata...

elekh kaklong.. qila jeles tgk kerepek pisang yg along hadap time study.... nk!!
tirah, study ikhlas krn ALLAH.. miss u all