Jumaat, 13 Januari 2012

satu-satunya abang..


video

Ku rindukan kasihmu kekanda
Suria yang suram menanti waktu
Senja berlabuh pun terasa pilu
Tiupan angin kedengaran

Bagai mengalun irama indah
Sengaja menutupi rasa hati selama ini
Namun tak mempu kupendamkan
Rahsia dalam sanubari

Kini ku pasrah terbongkar segalanya
Yang kurindukan kasihmu kekanda
Ciptalah kejayaan dalam dirimu
Seimbang dunia jua akhirat
Letakkan agaman setingginya
Itulah nasihatku seiring rindumu

Akan ku turuti nasihatmu
Inginku contohi dirimu oh kekanda
Pasti kau kecapi bahagia di hari muka
Jasamu kekanda mustahil kulupakan 
Dulu, kini hingga ke akhirnya
Dirimu bertakhta di kalbu

abang uqbah,
hari tu time call abang uqbah , awak ada nyanyikan untuk qila sebuah lagu..
serius memang menitis air mata..
dan qila sentiasa ulang-ulang lagu tu..
dan sekarang qila nak balas balik..

maaflah tak dapat nak nyanyikan untuk abang uqbah..
hehehe

abang uqbah, 
orang kata anak no 2 memang banas baran..
yup betul!!
tapi itu time budak-budak..
bila dah besar nie..
anak no2 sangat penyayang dan prihatin..
terima kasih abang uqbah...

abang uqbah,
abah kata abah yang akan carikan pasangan untuk kita semua..
tapi kalau abang uqbah dah jumpa..
jangan lupa pesanan qila.
dia kena interview dengan qila dulu kehkeh....

qila rindu abang uqbah!! : P

* hargailah abang anda....  hehe.......  :)

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

masya Allah,
untunglah ada abang se sweet itu..
yes hargai!!

abirislamiazam:D berkata...

berinspirasikan post abir ? hahaha :D