Sabtu, 29 Disember 2012

pari-pari cinta


" dan Dia (Allah) yang mempersatukan hati mereka (orang beriman). Walaupun kamu menginfakkan semua (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, tetapi Allah telah mempersatukan hati mereka... " (8:63) 

dijalan ini kita bertemu dan menjalin robithoh hati.

Alhamdulillah di jalan ini, Allah kurnia pari-pari cinta
bersama mereka tersenyum, bersama mereka menitis air jernih, bersama mereka men top up segalanya untuk jalan ini, bersama mereka ber dating bersama kekasih agung, bersama mereka mengenal erti jalan ini, kekuatan bersama, kekusutan bersama..

hanya Allah sahaja yang tahu, betapa rasa rindu yang begitu mendalam tatkala tasbih kifarah dan surah An-nas dibaca dan terubat rindu tatkala pembuka majlis di alunankan." Barang siapa dikehendaki Allah, akan mendapat hidayah (petunjuk), Dia akan membukakan dadanya untuk menerima islam"

ye inilah puncanya, Andai Allah tidak izinkan hidayah menerpa di hati-hati kami (na'uzubillah) maka mungkin tiadalah pari-pari cinta yang bersama-sama menebarkan cinta kasih dan sayang..

Berbulatan lutut selisih lutut, setting ovoo hampir sejam lebih, jadi chef untuk meeting pari-pari, meraikan bertambahan bilangan umur, ta'aruf mama pari-pari baru, kirim2 doa untuk pari-pari, layangkan surat cinta, berqodoya sambil selit2 untuk tahu rahsia (hukhuk), mententeramkan hati yang lara, menghiburkan hati yang tersenyum bahagia.... ~~~


ber ovoo di malaysia 


birthday pari-pari kami !


dah berapa ramai mama kami ada :)


moga ikatan ini ikatan yang didalam redhaNya 


Jalan ini jalan panjang dan kekuatan itu bukanlah dari kita tapi dari Allah. dan Allah hadirkan insan2 di sisi untuk saling menguatkan. 
Tiada ulasan: